Головна » 2017 » Лютий » 17 » Засідання творчої групи
08:43
Засідання творчої групи

16 лютого 2017 року в ДНЗ №1 «Ромашка» м. Дунаївці відбулось засідання творчої групи  з проблеми «Економічна грамотність – невід’ємна складова соціалізації дітей дошкільного віку. Були присутні методист по дошкільному вихованню Г. Давиденко та вихователі всіх дошкільних закладів міста. 

В практичному модулі до уваги педагогів було представлено  практичну форму роботи з дітьми інтегроване заняття «Перші кроки в економіку з Афлатуном». Вихователь старшої групи ДНЗ №1 «Ромашка»Никифорук Наталія Миколаївна  провела досить змістовне, насичене економічними поняттями заняття. А засвоїти малюкам ці знання допоміг Афлатун.  Вогняна кулька з космосу на ім’я Афлатун стала частою гостею у нашому дитсадку. Саме він, веселий, добрий та кмітливий герой спонукає дітей досліджувати навколишній світ та взаємодіяти з ним. Девізом Афлатуна є:«Досліджуй, думай, вивчай та дій».

Після цього вихователь-методист Вільчанська Т.В. провела проблемний семінар «Формування економічної грамотності дітей дошкільного віку в умовах сьогодення», на якому слухачі мали змогупідвищити рівень теоретичної підготовки щодо питань економічного виховання дошкільників в умовах сьогодення. А саме:

•          розкрити необхідність посилення економічного виховання у ДНЗ

•          удосконалити знання педагогів щодо змісту, принципів, закономірностей, методів та організаційних форм економічного виховання дітей дошкільного віку

•          розробити ключові позиціїна заняттях пізнавального циклу

•          ознайомитись із засобами формування наукової світоглядної і громадської позиції, суспільної активності, залучення до виховного процесу батьків.

            А вихователь цього ж закладу Кузь О. В. провела майстер – клас «Ти я і Афлатун», на якому вихователі практично мали змогу виготовити Афлатуна.

В теоретичному та науково-методичному модулі Вільчанська  Тетяна Василівна продемонструвала відеопрезитнтацію  «Соціально-економічна освіта дошкільнят – крок у європейське майбутнє.» В якій познайомила з розділами та модулями програми Афлатот, надала вказівки до підготовки і проведення занять по програмі Афлатот. Адже дана програма є допоміжною програмою, тому досить ефективно доповнює виконання завдань з основних програм,  за якими працюють дошкільні заклади м. Дунаївці. Також Тетяна Василівна  забезпечила педагогів навчальним посібником «Афлатот».

    Педагогів зацікавила програма Афлатот, в живій дискусії було вирішено розпочати впровадження даної програми окремими вихователями.

Майбутнє кожної людини у її власних руках. Очевидним є те, що виховання соціально – відповідальних та освічених у фінансовій сфері дітей робить їх спроможними змінити власне життя та світ довкола на краще, тим самим збільшуючи шанси на успішне й щасливе майбутнє. Допомогти дітям усвідомити їх потенціал для того, щоб зробити світ кращим за допомогою освіти – ось основна місія Афлатота. Особлива необхідність фінансового навчання постає все більш очевидною в останні роки. Незважаючи на те, що ми живемо в світі з швидко перемінними економічними умовами, діти і дорослі у всьому світі мають дуже низький рівень фінансової грамотності

Основна місія ,,Афлатота"-допомогти дітям усвідомити їх потенціал для того,щоб зробити світ кращим за допомогою освіти.Програма,,Афлатот" для дітей дошкільного віку це-освітня програма,яка формує у дошкільників ази соціальної і фінансової грамотності.

 

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 568 | Додав: metodist | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0