Головна » 2017 » Травень » 23 » Україна у вишиванці – у вишиванці наш садок.
08:41
Україна у вишиванці – у вишиванці наш садок.

 

Україно, вдягни  вишиванку,

Пригадай, як колись було.

Її гордо носило місто,

І пишалося кожне село.

 

День української вишиванки – наша спільна громадська трибуна, де кожен захищає і сповідує своє, українське, Богом дане, вічне. І вже у дитячому садочку діти  знають що це свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння українського вишитого одягу. Не залишилисяостороньцьогосвята й велика родина дошкільного закладу №3 «Берізка»,які  активно долучилися до відзначенняВсеукраїнського Дня вишиванки.

18 травня було організовано та проведено святкову розвагу «Вишиванка -вишиваночка» : показ вишиванок за участю дітей та дорослих . Вихованці закладу мали змогу познайомитись із мистецтвом створення сучасної вишиванки,адже народна вишивка–цемистецтво, яке постійнорозвивається. Цевеличезнебагатство, створенепротягомвіківтисячамибезіменнихталановитихнароднихмайстринь. Наше завдання - не розгубитийого, передатицеживеіскристе диво наступнимпоколінням.

У виконанні вихованців нашої установи прозвучав віночок українських народних пісень,а на завершення свята всі учасники з величезним бажанням виконали флешмоб «Україна – вишиванка »

Такі масові заходи допомагають вихованцям проявити себе, розпізнати іскорку обдарування, яку потім спільними зусиллями педагоги плекають.

Кожного разу переконуємося у талановитостінашихвихованців і їхнаставників. Аджекожензахід є неповторним, оригінальним, цікавим.

Вишиванкарідна, ну хіба не диво?

В нійходити модно, стильно і красиво.

Цемитецькийвитвір, це краса і казка,

В нійдушінаснага, материнська ласка.

Кольорисплелися в ній в узори й квіти,

Щоббулищасливі і сміялисьдіти.


 

Т.В.Точинська, вихователь-методист ДНЗ №3 «Берізка»

Переглядів: 362 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0