Головна » 2017 » Жовтень » 16 » Свято Покрови у ДЗ "Ромашка"
09:55
Свято Покрови у ДЗ "Ромашка"

«В усіх народів світу існує повір'я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми i Богом. Він блукає по світі, як блудний син і ніде не може знайти собі притулку та пристанища, бо він загублений для свого народу» (з поеми М. Вороного «Євшан-зілля»). Особливим святом для нашого народу, для славного лицарства запорізького була Покрова Пресвятої Богородиці, яке святкувалося 14 жовтня. Наші козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею та покровителькою.

Саме з метою виховання патріотичних почуттів, зацікавленості дітей до минулого свого народу, правильного ставлення до своєї історії, поваги до нинішніх захисників Вітчизни напередодні свята,  13 жовтня 2017р., в ДНЗ№1 «Ромашка» відбулося святкування цих знаменних дат, під час яких педагоги ознайомили дошкільнят ще з однією сторінкою історії славного українського козацтва. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять героїв України. Вихованці старшої групи «Веселка» читали вірші про Покрову, розповідали прислів’я. А веселі та завзяті козачата навчалися «військовій справі». З великим захопленням батьки та всі присутні на святі спостерігали, як майбутні захисникиВітчизни вміло «володіли шаблями», співали козацьких пісень, та показували глядачам «нижній бій» (танок «повзунець»), в якому все дійство проходить навприсядки. Крім цього співали задушевні українські пісні, а маленькі козачки вишивали співаючи хустки для своїх козаків, щоб потім відправити убій. Фінальним завершенням свята стала молитва – звернення до Святої Богородиці про захист для всіх нас, українців, для всієї Матінки-України.

Минуло свято, але ми впевненні, що ті зерна знань та любові до своєї Батьківщини, гордості за свій народ, закладені нами, обов’язково зростуть, і наші вихованці стануть справжніми громадянами великої держави.

 

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 365 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0