Головна » 2017 » Травень » 10 » Святе травневе свято
08:28
Святе травневе свято

 

У травні, коли весна вже панує у всій своїй красі, коли квітнуть нарциси, тюльпани і розпускається бузок, ми відзначаємо найсвітліше та найщасливіше свято –  День Перемоги. Так і цього року 8 травня в ДНЗ № 3 «Берізка» проведено тематичний день, присвячений Дню пам’яті і примирення та вшанування ветеранів Другої Світової війни. У музичній залі було проведене єдине заняття «9 Травня – День Перемоги». Вихователями виготовлений обеліск та вічний вогонь, до якого діти принесли квіти. Відеофрагменти подій війни надовго запам’ятаються у пам’яті дітей.

У групі «Соняшник»  (вихователь Семенова Ж.В.) оформлено виставку із фотоматеріалів подій війни. У середній групі «Мальва» (вихователь Гудзяк І.В.), та старшій групі «Ромашка» (вихователь Грищенко К.М.) змістовно проведені комплексні заняття з патріотичного виховання «Пам'ять вічно жива». Педагоги розповіли дітям про сумні та гіркі дні Великої Вітчизняної війни та про те, як народ вшановує пам’ять героїв, будуючи їм пам’ятники, обеліски та Меморіали Слави у всьому світі. Під час заняття педагоги виховували шанобливе ставлення до ветеранів війни, що відстояли свободу і незалежність рідного краю, а також розглянули медалі та ордени, якими нагороджені їх прадідусі за участь в боях. В своїх колективних роботах «Маки пам’яті», «Голуб миру» діти відтворили свої почуття подяки за мир та спокій.

 Доцільним було використання музичного репертуару воєнних часів, який вдало підібрала музичний керівник Петраш Г.І. та художнього слова про пам’ять та вічний уклін героям, які подарували нам мир.

Проведення тематичного дня сприяло вихованню в дітей дошкільного віку патріотичних почуттів, шанобливого ставлення до воїнів-визволителів, пам’яті про героїчне минуле нашого народу.



Точинська Т.В.

вихователь-методист ДНЗ №3 «Берізка»

 

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 364 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0