Головна » 2017 » Лютий » 17 » Стрітення у ДНЗ №4 "Теремок"
08:35
Стрітення у ДНЗ №4 "Теремок"

Одним з найдавніших способів вивчення спадщини народної педагогіки є аналіз сутності традицій,які зберігалися і передавалися з покоління в покоління через живий досвід,усне спілкування і практику сімейного життя. Педагогічне значення народних свят полягає в тому,що вони виступають водночас і як результат виховних зусиль народу протягом багатьох віків,і як незамінний виховний засіб. Через проведення свят кадендарно-обрядового циклу кожен народ відтворює себе, свою духовну культуру.

15 лютого Зима зустрічається з Весною - це Стрітення. З цим днем повязано багато прикмет: «Лютий ведмедю, в берлозі бік пригріває», «Лютий зиму видуває, а березень її ламає», «Лютневий сніг весною пахне».

Долучаючись до народних традицій , вихованці ДНЗ №4 «Теремок» м.Дунаївці  відмітили свято Стрітення у себе в музичній залі. Творчий  педагог садочка Крупельницька Л.Л. організували пізнавальне дозвілля для дітей. Вихованці дізналися про традиції цього свята,вивчили багато прикмет,віршів.

Цікаво було дітям на святі Стрітення: вони водили хороводи, співали заклички та пісні про снігову зиму і квітучу весну,  взяли участь у змаганнях. Врешті решт Весна разом з дітьми перемогли Зиму і попрощались з нею.  На закінчення свята отримали маленьких випечених жайворонків, як символ того, що Весна перемогла в цих змаганнях Зиму.

Організовуючи такі свята , дорослі мають можливість сформувати у дітей конкретні,чіткі і доступні за змістом уявлення про ту чи іншу подію,що є основою свята чи розваги. Таке емоційне спілкування дорослих та дітей викликає лише позитивні емоції від побаченого та почутого.

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 338 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0