Головна » 2016 » Вересень » 7 » Педагогічна рада в ДНЗ №1
10:29
Педагогічна рада в ДНЗ №1
У наш час перебудовчі процеси в усіх сферах суспільного життя вимагають посилення демократичних засад управління закладами освіти. 


        Як наслідок поширюються повноваження органів самоврядування, підвищується роль педагогічної ради, що є дорадчим колегіальним органом управління дошкільним навчальним закладом.
Якщо питання організації діяльності ДНЗ розглядаються і вирішуються на нарадах при завідуючому, то ефективність роботи та перспектива розвитку колективу - це прерогатива педагогічної ради.
         Педагогічна рада - це рада педагогів, які дійсно радяться, а не „засідають”, така рада повинна приносити професійне задоволення, бажання здійснити окреслене, впевненість, а не навпаки.Педагогічна рада є основною формою методичної роботи з педагогічним колективом. Вона дозволяє найбільш глибоко і кваліфіковано вирішувати важливі питання підвищення ефективності процесу навчання та виховання, дає змогу залучати кожного вихователя до роботи дошкільного закладу.
         5 вересня в ДНЗ №1 «Ромашка» відбулось засідання педагогічної ради колективу , яка проходила у невимушеній, творчій атмосфері у формі ділової гри «Пазли». Були створені умови, які сприяли підвищенню ефективності роботи педагогічної ради. А це залежить від бага­тьох факторів: створення сприятливого пси­хологічного мікроклімату в колективі, якості підготовки, культури проведення самої пе­дагогічної ради, оптимального добору тема­тики та раціональної форми проведення.
Мета засідання - розробити пріоритетні напрямки розвитку дошкільного навчального закладу на 2016-2017 навчальний рік;сприяти активізації творчого пошуку педагогів.  В результаті:педагоги діяли у напрямі позитивних змін з чітким баченням поставленої мети та способів її досягнення;згуртувалися, і кожний педагог усвідомив особисту відповідальність за розвиток дошкільного закладу. Створена атмосфера підтримки і порозуміння у педагогічному колективі допомогла розвинути стратегічне, корпоративне, інноваційне мислення педагогів.
 
 
Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 497 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0