Головна » 2017 » Серпень » 24 » Літо – час оздоровлення дітей
19:04
Літо – час оздоровлення дітей

 

Літній період особливо сприятливий для зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного розвитку, початку загартування дитячого організму, як у в повсякденному житті, так і спеціально організованого . Літню роботу з дітьми в дошкільному закладі № 1 «Ромашка» прийнято називати оздоровчою. Цим визначається її основна мета і завдання. Важливо всесторонньо використати сприятливі для зміцнення здоров’я дітей умови літнього часу і добитися, щоб кожна дитина зміцніла і загартувалася. Успіх літньої роботи визначається перш за все тим, наскільки своєчасно підготувався до неї колектив дошкільного закладу. В нашому садочку літньої пори діти частіше бувають на свіжому повітрі, на майданчиках. Адже саме тут відбуваються основні оздоровчі моменти.

У всіх групах влітку проводяться повітряні ванни, сонячні ванни і загартування водою. Повітряні ванни особливо ефективні якщо вони проводяться в русі. Щоб діти не втомилися вправи великої рухливості чергуються із спокійними.

Вихователі використовують усі можливості природного середовища. Літні міні-заняття влаштовують у куточках відпочинку: на травичці. Діти полюбляють казкотерапію,музикотерапію, психогімнастику, пальчикову гімнастику, масаж на свіжому повітрі.Аби малюки не втомлювалися, вихователі змінюють види діяльності: спочатку-гра, потім-хороводи. У спекотну днину діти відпочивають в затінку дерев. Найбільш улюбленим місцем є пісочниця.

У садочку гнучкий режим з максимальним перебуванням дітей на свіжому повітрі та активний відпочинок. Особливу увагу в нашому садочку приділяємо організації і проведенню літніх спортивних свят та розваг: «Ми із спортом дружимо», «Ігри та змагання починаємо зрання», лялькова вистава  «Про півника і котика»; Дні здоров`я: «Здоровим будь», «Треба, друзі, піклуватись про здоров`я нам щодня».

Ми хочемо бачити свої дітей гарними, щасливими, успішними, але, мабуть,не помилимося, коли скажемо,що кожен із батьків мріє, щоб його дитина була насамперед здоровою, бо немає більшого лиха, ніж коли хворіє твоя дитина.

В ДНЗ 1 «Ромашка» нині вирує оздоровча компанія. Тим діткам, котрі й надалі відвідують навчальний заклад, відпочинок вихователі-гарантують.

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 364 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0