Головна » 2016 » Вересень » 5 » День Знань у ДНЗ №1 "Ромашка"
12:48
День Знань у ДНЗ №1 "Ромашка"
Вересень - початок навчального року не тільки в школах, але й у дошкільних навчальних закладах. 1 вересня - світлий і радісний день, коли природа одягається в яскраві осінні вбрання. У дитячому садку №1 « Ромашка» м.Дунаївці в цей день красиво і урочисто – усе прикрашено повітряними кульками, гірляндами квітів, різнокольоровими прапорцями.
          
Ось і настав він, довгоочікуваний день для всієї дітвори — день зустрічей, день  усмішок. Ранок 1 вересня у ДНЗ «Ромашка»,  як і в кожному дошкільному закладі, видався напруженим: зустріч після літніх канікул, сльози від розлуки з мамами, визначення місць за столиками – все це турботи першого дня. Але святковий настрій панував як у дорослих так і в дітей, його посилювали вишиваночки на вихованцях та їх наставниках, море квітів, урочиста музика.
Після літніх канікул дошкільний заклад знову зустрічає своїх вихованців. Діти з радісним настроєм йшли до дитячого садка вбрані в національний святковий одяг, несли із собою блакитно-жовті кульки стрічки, осінні квіти.
День знань у дитячому садку вимагає ретельної підготовки адже повинен пройти цікаво для всіх вікових категорій та груп. Першезаняття має стати поштовхом до подальшої діяльності з об’єднання дітей, педагогів, батьків довкола спільних цінностей – територіальної цілісності держави, згуртованості суспільства, гордості за славетне історичне минуле, бажання зберегти та примножити культурні надбання українського народу. Важливо донести до свідомості малечі те, що усім українцям є ще навколо чого об’єднуватись, є що берегти і захищати, є чим пишатися та за що вболівати. При цьому найвищими непорушними цінностями є державний суверенітет, незалежність, територіальна цілісність, демократичні засади державного устрою, права та свободи кожного громадянина.
Оскільки 2016 рік ознаменувався 25-ою річницею Незалежності, то тематика Першого заняттябула пронизана ідеєю формування у малюків активної громадянської позиції.
  Урочисті тематичні заняття до Дня знань знаменують початок нового навчального року.Відповідно оформлене місце проведення першого заняття (зображення державних символів, карта України, портрети відомих особистостей, вислови про Україну тощо; використання національного вбрання, жовтоблакитних стрічок, які підкреслюють єдність народу України).Проведено бесіди про Україну, її минуле та сьогодення; про Крим і Донбас, які є невід'ємною частиною України, про подвиг українських військових та добровольців . Проведено бесіди про рідне місто Дунаївці- частину нашої рідної Батьківщини, його вулиці, особливі місця; про окремих місцевих громадян, які безпосередньо приймають активну участь у визволенні України та збирають гуманітарну допомогу українській армії. Проведено короткі бесіди про дружбу з усіма дітьми в дитячому садку; про значення миру на всій планеті Земля.
 

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 1616 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0