Головна » 2016 » Жовтень » 17 » День козацтва у Чаньківському ДНЗ
07:33
День козацтва у Чаньківському ДНЗ
Щорічно  14 жовтня відзначається День українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу.
Сьогодні світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів, це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людський рід,за мир і добро на нашій землі.
Гарною традицією стало відзначати свято і в Чаньківському ДНЗ. Цього річ діти зібрали батьків на посвяту в «козачата». Спочатку в садочок завітав гетьман козаків і оголосив про козацькі розваги. Діти брали участь у різних змаганнях, а саме: перетягували канат, перекочували гарбузи, конкурси капітанів а також стрибки на конях імітували стрибками на фітболах. Багато емоцій та вражень отримали батьки та діти, адже крім змагань діти танцювали: дівчатка підготували танець з віночками, хлопчики справжнього «гопака». А також з дитячих вуст звучала мелодійна українська пісня. На завершення свята гетьман всіх дітей нагородив солодкими медалями з емблемою «козачат». А педагоги почастували маленьких артистів козацьким обідом, а на десерт, в дарунок, спекли пиріг з гарбуза.
Хочеться щоб таких днів було побільше, щоб посмішки ніколи не зникали з дитячих вуст, щоб росли здоровими,сильними духом, щоб цінували братство і згоду бо ми є нащадки козацького роду!

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 624 | Додав: metodist | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0