Головна » 2017 » Березень » 10 » Вшанування пам’яті великого Кобзаря
15:29
Вшанування пам’яті великого Кобзаря

 

В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмерущою  любов’ю та славою. Таким самородком в українців є Тарас Григорович Шевченко, чия безмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу. Тарас Шевченко для України – не просто народний поет, якого доля обдарувала багатьма талантами. Національний пророк, апостол правди, заступник правди, заступник знедолених, провидець – так називають його українці. Святе ім’я Тараса не вмре повік, йому, як сонцю, вічно пламеніти. Не забули українці свого Великого Кобзаря. Його сім’я входить у наше життя з дитинства, з маминих пісень, з наших перших книжок, а з роками Шевченкове слово стає все ближчим, все дорожчим. «Кобзар» уже давно став настільною книгою, оберегом кожної оселі.  

В ДНЗ № 4  «Теремок» м.Дунаївці 9 березня  до Дня народження Т.Г.Шевченка для дітей середніх та старших груп закладу  відбулося свято «Нехай нам сяє зірка Тараса».   Музична зала була переповнена дітьми, працівниками та батьками. Українські вишиванки, у які були одягненні діти та педагоги, надавали святу особливої урочистості та гордості за нашу вільну Україну, за яку так боровся поет.

Ведуча свята вихователь-методист І.Завіша закріпила знання дітей про життєвий та творчий шлях поета. Діти середніх, старших груп розповіли відомі дитячі вірші «Зоре моя вечірня», «Садок вишневий коло хати», «Тече вода з-під явора»,«Зацвіла в долині червона калина» та інші.

Вихованці середньої  групи № 2 (вихователь Побережна В.Д.) закружляли у таночку, особливо бурхливі оплески отримала старша група (вихователь Чубата О.М.) за танок «Не пустуй». Особливою несподіванкою для дошкільнят було прослуховування пісень «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи мої»,  які запали в душу кожному із присутніх. Свято пройшло цікаво, емоційно та було направлене на формування патріотичних якостей у дітей.

Тож знай, нащадку, що прийшов на зміну, -

Тобі ясніш світитеме зоря,

Коли і ти полюбиш Україну,

Пройнявшись віщим словом Кобзаря.

Вихователь-методист І.Завіша

 

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 321 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0