Головна » 2017 » Квітень » 18 » В наш рідний край весна прийшла нам всім Великдень принесла.
12:24
В наш рідний край весна прийшла нам всім Великдень принесла.

 

12 квітня 2017 року у дошкільному навчальному закладі №3 «Берізка» старшою групою «Ромашка» під керівництвом вихователя Грушиної В.О.та музичного керівника Петраш Г.І. пройшларозвага до  Великодня, на якій діти продовжували знайомитися з народними традиціями та обрядами українського народупов'язаними з Паскою та Вербною неділею. Діти не тільки дізналися багато про це свято, але й брали участь у музичних композиціях, співали пісні до Великодня, грали в народні ігри та пригощалися пасками.Розвага пройшла в урочистій атмосфері, діти були одягнені в українські вишиванки, особливого настрою надала пісня “Розмалюю писанку” та інсценівка "Великодній кошик". Емоційно та виразно діти розповідали вірші, а особливо дітям сподобалось грати у народну гру “Віночок”, море позитивних емоцій у дітей викликала гра “Музична писанка”. Всі дітки утворили гарне велике коло і коли музика починала грати, діти передавали писанку один одному, коли музика переставала грати у кого в руках залишалась писанка, та дитина вибувала з гри. Так коло поступово зменьшувалось і з’явився переможець гри.

Різнобарвні яєчка та писанки, смачна паска, різні конкурси і змагання, чия історія іде ще в стародавність — не тільки в цьому полягає Великдень у дитячому садку. Основна задача вихователя – донести всю важливість свята, розповісти «що таке добре, а що таке погано», навчити шанувати традиції. Дітям у силу віку складно зрозуміти деякі речі, та й ні до чого це. Вихователь знає на чому акцентувати увагу і чим зацікавити маленьких «чомучок».

Великдень у мирському житті вимагає довгої підготовки, вимагає він сил і уваги  від дітей, які вчать про нього вірші та пісні, а з ними ніколи незнайомі слова. Та вихованці дитсадка «Берізка» вміло впоралися з усіма завданнями. Українського колориту додало святу традиційне вишите вбрання. Великдень має свої атрибути святкування, про які малеча дізналась під час тематичних занять – готування паски, фарбування писанок та «битви» крашанками. На згадку залишились приємні враження та задоволення від дійства. Інакше бути не може, це ж діти, вони все роблять з винятковою щирістю та любов’ю.

Т.В.Точинська вихователь-методист

ДНЗ№3 «Берізка»

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 478 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0