Головна » 2017 » Квітень » 3 » В Чанькові зустрічали птахів…
08:21
В Чанькові зустрічали птахів…

 

Цікавий весняний захід провели в Чаньківському ДНЗ «Сонечко». Ми мали на меті  дати уявлення діткам про народні свята , ознайомити з народними прикметами, закличками, показати багатобарвність і різноманітність світу птахів, виховувати дбайливе і турботливе ставлення до птахів, формувати вміння робити висновки про взаємозв’язки і взаємозалежності в природі,узагальнити знання дітей про весняні зміни в житті птахів.

Музична зала садочка перетворилася в весняний ліс, де довкола були зображення птахів. Батьки вихованців долучилися до свята і змайстрували шпаківні, функції яких розповіла педагог на святі. Дітки  також перетворилися до свята: вонибули весняними квіточками, які прокидалися від перших промінчиків весняного сонечка, і пташечками, які прилетіли з теплих країв, та чарівна «дівчинка- весна», яка пригощала дітей смачною солодкою випічкою в вигляді «жайворонків». Таку випічку здавна випікали наші предки на свято Сорока святих. За повір’ям рано – вранці діти брали частину випічки і підвішували його на фруктових деревах. Коли вилазили на дерево, то приказували: « Пташок викликаю з теплого краю, летіть соловейки на нашу земельку, спішіть ластівоньки пасти корівоньки». Після цього стежили за тим, коли над ними пролетить якийсь птах. Це була добра ознака. Особливо раділи, якщо над головами з’являлись дикі гуси. Кожен брав соломинку і жбурляв услід птахам. Так і наші дітки імітували рухи, і приказували : - Гуси, гуси! Нате вам на гніздечко, і на здоров’ячко, а нам на тепло.

А з яким захопленням діти слухали спів пташок, вони заплющували оченята і слухали запис співу, і наче поринали в весняний ліс, а після вихователь відтворювала запис і діти відгадували де чий спів. Також цікаві загадки про птахів підносили настрій дітям вони один на перед одного хизувалися знаннями про пернатих друзів. А нагородою за те стали шоколадні яйці подаровані «дівчинкою-весною».

Гарним настроєм та вірою в добро та чуйність наших дітей скінчився захід. І кожної весни коли прилітатимуть птахи, ми сподіваємося, що наші вихованці будуть пам’ятати про важливу роль птахів і та необхідність збереження нашої природи.

Завідувач Чаньківським  ДНЗ «Сонечко» Н.Криськова

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 310 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0