Головна » 2017 » Травень » 3 » Тиждень безпеки в ДНЗ "Ромашка"
09:27
Тиждень безпеки в ДНЗ "Ромашка"

Головним скарбом життя є здоров‘я,

і щоб його зберегти, треба багато знати

Авіценна

Сьогодні проблема безпеки розглядається, як базисна потреба людини, тому на дошкільний заклад покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя.

З 24 по 28  квітня  2017 року в ДНЗ №1 «Ромашка» проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком.І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити безпеку. По можливості її уникнути. А при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них.Ось чому, починаючи з дошкільного віку, так важливо формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров'я, виховувати у них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності.

        Метою Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було: поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; закріплення уявлень дітей про можливі небезпечні ситуації природного, техногенного, медичного, біологічного характеру та відпрацювання стереотипів поведінки дошкільників в умовах загрози та виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Протягом Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в усіх вікових групах проведені різні заходи та форми роботи з дітьми, зокрема:тематичні заняття (наприклад: «Домашні помічники. Про небезпеку неправильного користування електроприладами»  «Щоб вогонь не завдав біди, будь обережним з ним завжди!» «Як перейти вулицю»; «Мої та наші речі: догляд за ними»; «Предмети гігієни» ;«Єднаймося, дорослі і малі в любові до рідної землі»; та ін.); тематичні свята і розваги («Загорівся Кицин дім»; «Подорож у Країну здоров‘я».); екскурсію до пожежної частини;моделювання ситуацій правильної поведінки дітей в різних надзвичайних ситуаціях; цільові прогулянки, читання тематичних творів дитячої художньої літератури та їх обговорення, аналіз небезпечних ситуацій та виведення дітьми правил безпечної поведінки тощо.

 

    Вихователь-методист КУ ДНЗ №1 «Ромашка» ДМР Вільчанська Т.В.

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 482 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0