Головна » 2017 » Січень » 20 » "Свято святе - Водохреща
10:27
"Свято святе - Водохреща

Новорічно-різдвяні свята особливо святкуються в нашій країні та відзначаються традиційними обрядами та звичаями.
В ДНЗ № 4 «Теремок»  м. Дунаївці склались свої традиції святкування цих свят. 19 січня відбулось свято «Свято святе -  Водохреща». На святі традиційно звучали щедрівки, віншувальні пісні, посівалки, вірші у виконанні вихованців.
За сюжетом свята, діти приходили на гостину до Господині, вітали зі святами. За привітання, пісні та ігри Господар та Господиня пригостили дітей гостинцями.
До участі у щедруванні були залучені діти усіх вікових груп. Це надало заход умасовості і динамічності, а дітям – відчуття родинності та духовної єдності. Адже,Різдвяні свята завжди сприяли зближенню й згуртуванню усіх членів сім’ї, сусідів і односельчан в одну велику родину, сприяли усвідомленню себе як єдиного кровного і духовного організму. Нехай же вони допоможуть нам згуртуватися й сьогодні, згуртуватися кожною сім’єю, селом, містом – усією нацією. Хай ведуть нас до цього споконвічні ідеали, вилеліяні в неперевершених своєю святковістю, красою, добром і любов’ю обрядах, звичаях і традиціях, народному колядуванні і щедруванні.
Хай свята водичка скропить ваші личка
і окропить ззовні, щоб були здорові!
Хай окропить хату, щоб в ній зла не знати!
Скропить всю родину, щоб жила щасливо!
Колись на світанні сам Христос хрестився в річці Йордані!



І.Завіша, вихователь-методист
Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 417 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0