Головна » 2018 » Березень » 5 » Розвиваємо маленьких геніїв
13:53
Розвиваємо маленьких геніїв

 

«Дитина не лотерейний квиток, на який повинен впасти виграш у вигляді портрета у залі магістратури або бюста в фойє театру.

У кожному є своя іскра, яка можезапалювати багаття щастя і правди»

Януш Корчак

Дитячий вік має багатющі можливості для розвитку творчих здібностей. На жаль, ці можливості з часом необоротно втрачаються, тому необхідно, як можна ефективніше їх використовувати у дитинстві.

Передумови розвитку творчої особистості виникають у дитини дуже рано, але навіть ті елементи якостей творчої особистості, які можуть бути сформовані в дошкільному дитинстві зустрічаються у дітей не так часто, адже це не відбувається самостійно, а потребує особливої уваги.

Актуальність проблеми розвитку творчих здібностей, виховання творчої особистості, збереження обдарованості в наш час стає все більш актуальною. Це, передусім, пов'язано з потребою суспільства в неординарній творчій особі. Навчання і виховання юних талантів нині викликає гострий інтерес. Саме тому, в нашому закладі дошкільної освіти №1 «Ромашка»  була поставлена мета виявити здібності у дітей дошкільного віку та протягом навчального року займатися розвивальною роботою, з малюками.

В ЗДО «Ромашка» функціонує ряд гуртків з художньо-естетичного циклу, та спортивного напрямку, на яких малюки мають змогу розвинути свої здібності. Крім того педагоги закладу використовують у своїй практиці великий арсенал інноваційних, інтерактивних методів виховання та навчання. А все для того, щоб зацікавити малюків. На таких заняттях дитина відчуває цілу гаму позитивних емоцій як від процесу діяльності, так і від отриманого результату. Творча діяльність розвиває особистість дитини, допомагає йому засвоювати моральні та етичні норми. На наших заняттях діти з захопленням співають і танцюють, ліплять та малюють, складають казки і слухають музику. В закладі було проведено місячник, присвячений творчості. Малюки із задоволенням показували свої вміння із малювання нетрадиційними техніками та петриківським розписом, виготовляли різноманітні ляльки-мотанки, із завзяттям демонстрували фізичну та хореографічну вправність, побували справжніми акторами театру,  і навіть складали незвичні вірші у техніці синквейну . А вінцем заходу була  педагогічна , на якій педагоги ділилися своїм досвідом виховання маленьких геніїв.

Природа щедро наділила кожну дитину можливостями розвиватися. Ми вважаємо, що педагогам потрібно знаходити, як реалізувати ці можливості, і тоді кожен малюк зможе піднятися на найбільші висоти творчої діяльності.



 

 

 

Категорія: Новини дошкілля | Переглядів: 527 | Додав: metodist | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0